terrademar

Comentaris (1)

 • Avatar

  Josep Francesc

  |

  El dissabte i diumenge passat (19 i 20 de maig), la meva esposa i jo vàrem anar a Palamós per gaudir del festival Mariner de la costa Brava: Palamós Terra de Mar. Aquest any el fil argumental del festival recordava els 475 anys de les importants destrosses realitzades el 7 d’octubre de 1543 per un potent estol de corsaris turcs a les ordres del temut Barba-rossa.
  Les activitats de franc que es podien realitzar amb la compra de una polsera de 4 euros eren molt diverses i totes molt entretingudes tant per a nens com per a grans. Es podien visitar embarcacions i l’exposició temporal “ Barba-rossa, Palamós, 7 d’octubre de 1543. 475 anys de l’atac corsari”, es podia navegar pel litoral de Palamós, fer un bateig de mar, fer tallers i visites guiades. Tantes activitats i tant diverses, que era impossible fer-les totes o et veies obligat a deixar-les a mitges. Lamentablement vàrem tenir que deixar a mitges una excel·lent exposició del Avi Oscar que ensenyava dues embarcacions de fusta (La Gacela i Estrella Polar) que formen part de les col·leccions del Museu. Amb ell vàrem conèixer les interioritats de les barques de peix i poguérem gaudir de una entretinguda explicació tan tècnica com de la vida social a bord. El avi Oscar es un gran narrador i sap com guanyar-se l’atenció tant de petits com de grans. La meva felicitació.
  Lamentablement tant sols vàrem tenir temps per: Navegar a bord del Corsari Negre, visitar “La Nao Victoria”, las “Barques de Peix” i el remolcador de altura “Punta Mayor”, visitar el Museu de la Pesca i la exposició temporal i fer una visita guiada a L’Espai del Peix amb tastet. I per suposat visitar els carrers principals de la Vila. El dos dies el temps va ser esplèndid: Cel blau i una temperatura d’estiu. L’ambient immillorable com diem a casa: de festa major. I si a tot això li afegim que les dates estaven dins del període del 4 de maig al 15 de juliol, podíem degustar el Menú de la Gamba a qualsevol dels restaurants associats a l’Associació de restaurants de la Badia, el Plat Blau.
  No os ho podeu perdre el proper any¡¡¡.

  Reply

Deixa un comentari

Ajuntament de Palamós

Ajuntament de Palamós
 

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Turisme Catalunya

Turisme Catalunya
 

National Geographic Traveler

National Geographic Traveler

Ajuntament de Palamós

Costa Brava Qualitat