PALAMÓS

Palamós, el mar

El Mar, la Mar. Aquesta és la forma més senzilla de descriure Palamós. El Mar és present arreu i sempre a Palamós. I no tan sols el Mar físic, el geogràfic, sinó el Mar de l’ànima, el Mar en tota la seva expressió. El Mar ha definit la personalitat de la pròpia vila i dels palamosins; ha escrit la seva història, ha donat sentit i vocació als oficis, caràcter a la seva cuina i color i forma al seu paissatge.

Sempre sentim la presència del Mar a Palamós. Un Mar que hi és sempre, tot l’any. El Mar del estius càlids, sobre platges impecables de sorra fina que l’onada ha treballat al llarg dels anys. El Mar que ha esculpit la roca per regalar-nos platgetes i cales idil.liques i amagades de color verd maragda, que ha moldejat la Costa per fer-la veritablement Brava. El Mar de primaveres suaus arran de l’aigua, que ha donat vida, nom i color a la vegetació i a la fauna de la zona. El Mar romàntic de la tardor que es deixa tenyir de vermell espectacular a les tardes que es van escurçant. El Mar de l’hivern, de tramuntana, de recollir-se tots plegats al só de l’havanera, cançons de marins i pescadors al voltant de la flama del reconfortant “cremat” de rom.

Palamós té -sempre ha tingut i tindrà- el Mar com a referent de la seva pròpia existència com a poble. La pesca, les barques, les platges, els vents, la gastronomia… tot a Palamós porta el segell, l’aroma i el color del Mar.

I darrere, per tot arreu, l’Empordà. Un veritable petit Pais al que aquest mateix Mar va fer portar a la Grècia més prospera per donar-li el nom: EMPORION. Un territori divers, pecul.liar, ple de vida, de tradicions i d’història que arrenca del Mar i s’endinsa fins la terra del blat, de les suredes, de les alzines, rica i extenssa. L’Empordà del somni Dalinià, de la determinació sobtada, de la pensada capriciosa -la rauxa- i del vent del Nord (la Tramuntana). Un veritable regal pel sentits de les persones que hi viuen o el visiten.

Com veieu, Palamós és així pels quatre cantons, la Mar en essència, en la seva màxima expressió.

Aquí, al mateix cor de la Costa Brava genuina, al peu de la serralada litoral (les Gavarres), en l’entorn inigualable de l’Empordà ferm, càlid i autèntic, podreu sentir també com la Mar, Palamós, us omplirà de sensacions i records imborrables.

Benviguts al Mar, a la Mar.

Benvinguts a Palamós.

Ajuntament de Palamós

Ajuntament de Palamós
 

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Turisme Catalunya

Turisme Catalunya
 

National Geographic Traveler

National Geographic Traveler

Ajuntament de Palamós

Costa Brava Qualitat