CREUERS

 
Costa-Brava-Cruise-Ports
COSTA BRAVA CRUISE PORTS

Palamós és un enclavament turístic, comercial i pesquer de primer ordre. Situat al bell mig de la Costa Brava, gaudeix d’una situació privilegiada i presenta un dinàmic teixit comercial que satisfà les necessitats de tots els consumidors, amb una variada oferta d’establiments que es reparteix pel seu centre històric i que posa a disposició del viatger de creuer els millors productes de moda, alimentació, parament de la llar…

La seva oferta turística compta amb magnífiques platges com la Platja Gran, la Fosca i Castell i cales carregades d’encant com Cala Margarida o Cala Estreta. Un dels punts d’interès de l’oferta cultural de Palamós és el Museu de la Pesca, que presenta el passat, el present i el futur d’aquesta activitat tan lligada al poble, a més a Palamós trobaran un conjunt d’activitats vinculades a la tradició marinera, com les havaneres. A Palamós també es poden practicar tota mena d’activitats esportives: esquí nàutic, submarinisme, caiac, vela, senderisme pels camins de ronda, cicloturisme…

Entre els atractius que brinda Palamós als seus visitants cal destacar la variada oferta gastronòmica dels restaurants i bars de tapes del municipi. A aquests establiments s’hi pot degustar l’exquisida gamba de Palamós -la millor gamba del món- , els plats de peix fresc i el marisc de la més elevada qualitat, que les barques descarreguen cada dia al port.

Serveis directes als creuers que arriben a Palamós: Bus llançadora de connexió Port – Centre Ciutat, Bus Turístic “Badia Bus”, descomptes als comerços i establiments “ Special Treatment for Cruises”, Visites guiades al Museu de la Pesca, Informació turística a la Terminal de Creuers i un ampli ventall d’activitats per gaudir de Palamós amb tots els sentits.

Turisme

Salvador Dalí i Ferran Adrià són personatges que han exportat els noms de Girona i la Costa Brava a tot el món. I és que aquesta zona us ofereix els atractius històrics, gastronòmics i paisatgístics que l’han convertit en una de les destinacions turístiques més visitades d’Europa.

El geni del surrealisme Salvador Dalí va néixer a Figueres, on hi ha el Teatre-Museu Dalí, que conté una part molt important de la seva obra i la col·lecció de joies que va dissenyar entre 1941 i 1970. Dalí va passar molts anys a Portlligat, una cala de Cadaqués on es va fer una casa-taller. Allà s’inspirava amb els paisatges extrems i les cales inhòspites del Cap de Creus. El triangle dalinià es completa amb el Castell de Púbol, la residència que Dalí va regalar a la seva esposa Gala.

El call jueu de Girona és un dels que es conserven més bé d’Europa. Aquesta herència es recull al Museu d’Història dels Jueus, un espai que engloba la petjada de les comunitats sefardites de la Catalunya medieval. A Girona també es pot admirar la catedral, el temple de nau gòtica més gran del món, i que des d’una posició elevada domina tota la ciutat. Besalú és l’altre testimoni de l’herència jueva a les comarques gironines, amb un dels pocs mikvah (lloc del bany ritual jueu) que es conserven a Europa. La història mil·lenària de Girona es plasma a la perfecció amb una sèrie de pobles d’origen medieval, castells i esglésies de totes les èpoques. Finalment cal subratllar la importància de les ruïnes d’Empúries, el testimoni de l’arribada dels grecs (any 580 a.C.) i els romans (218 a.C.) a la Península Ibèrica, i que avui és un dels jaciments més importants del país.

El paisatge privilegiat, la qualitat de les primeres matèries i l’evolució de les tendències culinàries han fet que la restauració gironina hagi assolit un nivell molt alt. La seva prestigiosa oferta gastronòmica suma quinze estrelles Michelin, repartides entre El Bulli de Ferran Adrià (tres estrelles), El Celler de Can Roca (dues) i deu restaurants amb una estrella.

L’activitat esportiva és un al·licient més de les comarques de Girona. Els apassionats del golf poden gaudir dels deu camps que hi ha en un radi de 30 quilòmetres al voltant de Palamós. Senderisme, cicloturisme i BTT, submarinisme, windsurf, hípica… La varietat d’opcions satisfarà els viatgers més inquiets.

Barcelona és una de les ciutats més modernes i avançades d’Europa. La Sagrada Família d’Antoni Gaudí, els edificis noucentistes, la Rambla, les platges, l’oci i la cultura… i tot a una hora de Palamós.

Ajuntament de Palamós

Ajuntament de Palamós
 

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Turisme Catalunya

Turisme Catalunya
 

National Geographic Traveler

National Geographic Traveler

Ajuntament de Palamós

Costa Brava Qualitat